Ти и аз не бихме поставили нищо, което е в полза на земята, природата и бъдещето, едно срещу друго. Но ние и не търсим конкурентни резултати, за разлика от биодинамиците.

В условията на текущата опустошаваща финансово-социална схема, която върлува из цялата планета, социалните земеделци ги интересува само текущия резултат на биодинамиката, не устойчиви системи, като пермакултурата. Ярък пример са рапицовите насаждения за биодизел...
Сиреч, тези които се занимават с устойчиви системи, в частност пермакултура, би следвало да се явяват отшелци отдалечени от безумния социум, дори и с някаква форма на социопатия, ако щеш

Което обяснява оскъдната информация по въпроса, още повече на бълХарски, където безумието в социума е в завидни размери
Лично аз, ако въобще се опитам да дам някакви рамки на пермакултурата, то бих казал че пермакултурата няма рамки. Предвид, че съм атеист, (въпреки че съм вярващ

), си мисля че ако успееш да повториш природата, (или бог, или вселената - според религиозните убеждения), то това ще е само за някакъв текущ момент. Природата, (вселената или бог), не са статични, за да могат да се дефинират веднъж и за винаги, а само към даден момент. С други думи и пак според мен, пермакултурата е постоянна еволюция спрямо текущата среда.
Много ми се иска да споделям твоите виждания за бъдещето. Но според сегашното ниво на съзнание на повечето хомосапиенси, в недалечно бъдеще, според мен, ни чака връщане към някакъв вид племенни времена. В които има племена от мирни земеделци, които биват избивани, или поне ограбвани, от агресивни войнствени групи.

Естествено, като по пътя си натам, ще минем, или през война, или през някакъв вид геноцид.

Но някоя мъдра глава беше казала, че ако си тревожен значи живееш в бъдещето, ако си тъжен значи живееш в миналото, а аз гледам да съм в настоящето, където било щастието.